ТОП 10 АНИМАЦИИ на DISNEY със ЗЛОВЕЩИ ОРИГИНАЛИ

16 000 Показвания 220 хил.

ТОП 10 АНИМАЦИИ на DISNEY със ЗЛОВЕЩИ ОРИГИНАЛИ

Новият ВЕЛИК мърч:
sundayhabit.com/айде-бг

В една от нашите Айде БГ страшни класации ще ви покажем истинските приказки, които стоят зад някои от великите Дисни филми. Тези мрачни приказки са в основата на Frozen, Пинокио, Спящата красавица, Пепеляшка и много други. Предупреждаваме, че класацията не е за деца. Гледайте и бъдете смели.

Пинокио

Въпреки, че е създаден през 1940-та година, филмът за малкото дървено момче все още е смятан за най-великата анимация на всички времена. Всички знаем историята, нали? Пинокио е кукла, направена от дърводелеца Джепето. Една нощ той си пожелава куклата да оживее - и така и става. Следват отвличане в цирка, растящ нос, глътване от кит и добра фея, а всичко е разказано от един малък щурец. Весело и сладко. Но какво гласи оригиналната приказка? Тя е написана от Карло Колоди през 1883-та година, а целта ѝ, както на повечето приказки е била да служи като предупреждение към децата. В оригинала Пинокио е изключително непослушен и се присмива на Джепето, докато непрестанно му прави пранкове. Щурецът от филмчето също присъства, но в оригинала той се опитва да вразуми Пинокио, заради което дървеното човече го размазва с чук. Но ужасиите не свършват дотук. В книгата Пинокио е съден, бит, затварян в затвор и дори единият му крак е изгорен. Колоди е искал краят да е фатален и затова обесва дървеното изчадие, но издателите преценили, че това е прекалено мрачен финал. Какво още се случва в оригиналната приказка и какви промени правят от Дисни? Вижте в новата ни ТОП 10 класация.

Frozen

Не е възможно да не сте гледали „Замръзналото кралство“, затова сюжетът накратко - две сестри - Елза и Анна, Елза превръща всичко в лед, скарват се, Елза избягва, Let it go, let it go, битка с лошите, любовта побеждава студа и финал. Но преди да го има този блокбъстър, я имаше само оригиналната приказка, а именно „Смежната кралица“. Тя е написана от гениалния Ханс Кристиан Андерсен и е доста по-мрачна, но и доста по-интересна. Дяволът-трол създал вълшебно огледало, което показва само злото в света. То обаче паднало и се пръснало на милиарди ситни парченца, които се разпръснали по света. Две от парченцата влезли в очите и сърцето на момче на име Кай и той станал зъл и студен. Снежната кралица, която е първообраз на Елза, убедила Кай да дойде с нея в кралството ѝ, като го омагьосала с две целувки- едната го пазела от студа, а другата го накрала да забрави своята най-добра приятелка - Герда. Следват приключенията на Герда в търсене на Кай, по време на които тя разговаря с една река, няколко розови храста, един гарван, заловена е от разбойници и язди северен елен - най-сетне нещо общо с филма. Какъв е финалът на тази приказка и каква тайна ви разкриваме за Елза и Анна - гледайте в новото ни Айде БГ видео.

Снежанка

Снежанка бележи началото на всичко, защото е първата принцеса, създадена от Дисни. Филмът излиза през далечната 1937-ма година и е огромен хит. За него Уолт Дисни получава един голям Оскар и седем малки - по един за всяко джудже. Песни и танци изпълват лентата, докато Снежанка се измъква от злодействата на Кралицата, а накрая всичко завършва щастливо - с целувка, събуждане и сватба. В действителност, оригиналната приказка на Братя Грим е написана въз основа на стара германска историйка. А старите германски историйки са кървави. Ако искате да научите каква е тя - вижте новото ни видео и затаете дъх! В нея няма принц Чаровен.

LIKE + SHARE + SUBSCRIBE = HAPPY НИЕ :)

Instagram:
aydebgoffic ...

Монтаж: Александра Цанкова

Музика: NALICE
Изпълнител: Jason Farnham
Jay Man - OurMusicBox.com

Коментари